İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Nick Whitby’nin yazdığı, Yücel Erten’in çevirdiği, Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği “Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” adlı oyunu seyirciyle buluşturdu.

7 Şubat 2024 Çarşamba günü Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde ilk kez sahnelendi.

İşgalin Parodisi

“Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi” oyununda, işgale karşı oyuncuların direnişi, yer yer ironik ve mizahın diliyle bir sahnelemeye dönüşüyor. Nazi subaylarının zaafı üzerinden gelişen mizah, işgalin kendisini oyun düzleminde esneterek, seyirciye geri planda savaşın sertliğini anımsatırken, seyirlik olarak komik unsurları da ağır basan ve işgalin parodisine dönüşen bir seyirlik sunuyor.

Müziğini Orçun Tekelioğlu’nun, dekor ve kostüm tasarımını Gamze Kuş’un, koreografisini Senem Oluz’un, ışık tasarımını Özcan Çelik’in, efekt tasarımını Kadir Arlı’nın yaptığı, fotoğraflarını Nesrin Kadıoğlu’nun çektiği oyunda Şenay Saçbüker, Hüseyin Köroğlu, Bahtiyar Engin, Vildan Türkbaş, İrem Arslan, Emre Narcı, Volkan Ayhan, Emre Şen, Ümit Bülent Dinçer, Tarık Köksal, Deniz Yeşil Mavi, Erkan Akkoyunlu, Özge Kırdı, Rüzgar Aşıkoğlu, Özgür Ali Kuruçay rol alıyor.

Hibya Haber Ajansı