İstanbul Sinema Müzesi, sinema tarihinde önemli bir yere sahip olan Star Wars serisine odaklanan kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. "Galaksinin Fanları Sergisi" adını taşıyan etkinlik, Star Wars hayranlarına 1 Şubat tarihine kadar devam edecek bir deneyim sunuyor.

Sergide, geçici sergi salonunda 50'den fazla heykel, 120 figür, 30 gerçek ölçekli zırh ve giysi, uzay gemisi savaşlarına ait modellenmiş büst ve devasa yaratık figürleri, dioramalar, miğferler, oyuncular tarafından imzalı film maskeleri, posterler ve birbirinden değerli sanat eserleri gibi benzersiz öğeler bulunuyor.

Star Wars sergisine özel renkli atölyeler

Kısıtlı sayıda katılımcıya açılan May the Force Be with You atölyesi, 19 Kasım’da İstanbul Sinema Müzesi’nde gerçekleşiyor. Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Tuna Tetik, 8-12 yaş aralığındaki gençlere figür ve oyuncak fotoğrafçılığının inceliklerini aktarıyor.

Yıldızlararası stop motion animasyon temelleri atölyesi 26 Kasım ve 3 Aralık’ta 8-12 yaş aralığındaki genç zihinlerle buluşuyor. Atölyede basit animasyon temelleri anlatımının yanı sıra hikaye yaratımı ve stop-motion film yapımı da gerçekleştiriliyor.

Jedi Knight & Sith Lord karakter tasarımları ise 10 Aralık tarihinde İstanbul Sinema Müzesi’nde hayat buluyor.13-16 yaş arasındaki gençlerin karakter tasarımını keşfettiği atölyede; Jedi Şövalyeleri ve Sith Lordları, son bir savaş için karşı karşıya geliyor.

Hibya Haber Ajansı