Uluumay Vakfı Özel Koleksiyonu’ndan seçilen 700 eserle düzenlenen ‘Osmanlı Halk Kıyafetleri’ sergisi, İstanbul’da sanatseverlerle buluştu. Sergi, Osmanlı’nın fethettiği topraklardaki 20 etnik grubun kıyafet ve yaşam objelerini bir araya getirerek, birlik içindeki çeşitliliği vurguluyor. İstanbul’da düzenlenen ‘Osmanlı Halk Kıyafetleri’ sergisi, Uluumay Vakfı Özel Koleksiyonu’ndan seçilen yaklaşık 700 eserle büyük ilgi gördü.

Birlik içinde çeşitlilik’ temasıyla düzenlenen sergi, Osmanlı Devleti’nin fethettiği topraklardaki 20 etnik grubun kıyafet ve yaşam objelerini bir araya getiriyor.

Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen sergi, zengin Osmanlı kıyafet kültürünü detaylı bir şekilde yansıtıyor.

Vakfın Yönetim Kurulu Başkanı Feyza Uluumay Gökalp, sergiyi ziyaret edenlere Osmanlı’nın hükmettiği topraklardaki çeşitli kültürleri ve yaşamı tanıtmayı amaçladıklarını belirtti.

Gökalp, babası Esat Uluumay’ın 1960’lı yıllardan bu yana Osmanlı’nın fethettiği bölgelerde yaşayan 220 farklı halkın kıyafet ve objelerini topladığını açıkladı.