Liposuction ile Yağlardan Kurtulun

 

Obezite gibi büyük bir kilogram problemi olmayan kişiler bölgesel olarak zayıflayabilmek için liposuction yöntemine başvurmaya başlamıştır. Oldukça etkili bir yöntem olduğu için de sıklıkla tercih edilmektedir. Ancak her durumda başvurulacak bir yöntem değildir. Yani kilo verme operasyonu olmadığı bilinmelidir.

Liposuction Nedir?

Liposuction genel anlamda var olan fazla yağ dokusunun vücuttan uzaklaştırılabilmesi için tercih edilir. Bu anlamda vücuda çok daha iyi bir şekil kazandırılabilir. Halk arasında yağ aldırma olarak da bilinir. Şu an ise en sık tercih edilen estetik operasyonlardan biridir. Liposuction genelde diz, bel, karın, basen ya da kalça gibi bölgesel fazlalıkların olduğu yerlere uygulanır. Bu bölgelerde yer alan inatçı yağlardan kolayca kurtulma işlemidir.

Liposuction Hangi Durumlarda Yapılır?

Liposuction tamamen tüm yağı vücuttan alan ve selülit oluşumunu sıfırlayan bir uygulama değildir. Bu nedenle liposuction ameliyatı olmak isteyen kişiler bunu göz önünde bulundurarak bu ameliyata girmelidir. Cilt yüzeyine yakın olan bölgelere uygulanır. Bu anlamda daha düz bir cilt görüntüsü elde edilir. Özellikle hızlı bir şekilde kilo alıp veren kişilerde görülen deri sarkması gibi problemler bu yöntemle giderilmez. Fakat fazla yağ olan bölgelerde yağın giderilmesi amaçlanır.

Liposuction Yöntemleri Nelerdir?

Liposuction yöntemleri oldukça fazladır. Bu yöntemler genel anlamda kişiden kişiye değişiklik gösterildiği için doktorlar tarafından belirlenir. Hastanın durumuna, ameliyatta uygulanması gereken anestezi yöntemine, yağların bölgesine göre değişiklik gösterir.

Vakum Yardımlı Liposuction (SAL), Ultrasonik Liposuction (UAL), Güç Yardımlı Liposuction (PAL), Su Yardımlı Liposuction (WAL), Radyo Frekans Destekli Liposuction (RFL) gibi yöntemler liposuction yöntemleri arasında yer alır.

Liposuction Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Liposuction ameliyatı diğer ameliyatlardan daha kolay bir sürece sahip olsa da ameliyattan önce dikkat edilmesi gereken belirli hususlar vardır. Liposuction öncesi dikkat edilmesi gereken hazırlıklar genel anlamda şu şekildedir;

  • Hasta sağlık geçmişi ile ilgili olarak her türlü detayı uzmanla paylaşmalıdır.
  • Hastanın kullandığı tüm ilaçlar eksiksiz bir şekilde uzmana iletilmelidir.
  • Alkol ve sigara kullanımı iki hafta öncesinden durdurulmalıdır.
  • Yapılacak olan işleme yönelik olarak liposuction fiyatları doktor ile detaylı bir şekilde konuşulmalıdır.
  • İşlem öncesinde doktor tarafından verilen beslenme programı mutlaka uygulanmalıdır

Liposuction Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Liposuction her ameliyatta olduğu gibi iyileşme süreci gerektiren bir ameliyattır. Bu anlamda doğru besinler, vitaminler, sıvılar tüketilmelidir. Ameliyat sonrasında enflamasyona neden olabilecek her türlü yiyecek ve içecekten kaçınmak oldukça önemlidir.

Kişiler vücut tipine bağlı olarak belirli egzersizleri de yapabilir. Ancak bunların ne zaman yapılacağı doktor tarafından belirtilir. Ameliyattan sonra iyileşme süreci tamamen gerçekleştirildiğinde mutlaka egzersizler devam ettirilmelidir. Giden yağların yeniden gelmemesi adına dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.

Liposuction Kimler Olmalı?

Liposuction yaptırmak isteyen kişiler ilk olarak uzman bir doktora gitmelidir. Genel anlamda doktorların önerisine yönelik olarak bu ameliyat kolay bir şekilde yapılabilir. Detaylı bir şekilde doktorla liposuction fiyatları görüşüldükten sonra ameliyata karar verilebilir. Bölgesel yağlarından diyet ya da egzersiz gibi yöntemler sonucunda kurtulamayan kişiler liposuction ameliyatını tercih edebilir. Ancak bu tamamen obeziteyi geçirebilecek bir ameliyat değildir. Bu nedenle fazla kiloları olan ne fazla kilolar nedeniyle sarkmaları olan kişiler tercih edebilir.

Liposuction Fiyatları

Liposuction ameliyatları kişiden kişiye değişiklik gösteren özelliklere sahiptir. Ameliyatın bölgesi, hastanın durumu, hastanın diğer sağlık problemleri, ameliyat esnasında uygulanabilecek diğer yöntemler gibi çok çeşitli hususlar liposuction fiyatları açısından değişiklik gösterir. Aynı zamanda ameliyat esnasında hangi yöntemin kullanıp kullanılmayacağı da fiyatları birbirinden ayırır. Bu anlamda detaylı bir bilgi alabilmek için doktor ile görüşmek oldukça önemlidir.

https://www.ekremkeskin.com/liposuction/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.