Bilgisayarlar günlük kullanımda kir, toz ve mikroplara maruz kalır. Bilgisayarınızı temiz tutmak için yapabileceğiniz 5 önemli adımı sizin için derledik. Bilgisayarlar, günlük hayatta sıkça kullanıldığından kir, toz ve mikroplara maruz kalırlar. Bu nedenle düzenli bir temizlikleri önemlidir.

Peki, bilgisayarınızı nasıl temizleyebilirsiniz? Teknolojinin gelişimiyle birlikte bilgisayarlar, hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldi. Araştırmalar, insanların ortalama olarak bir saat içerisinde 23 kez yüzlerine dokunduğunu gösteriyor. Bu durum birçok hastalığa zemin hazırlayabilir. Özellikle sürekli temas halinde olduğumuz bilgisayarların temizliği nasıl yapılmalı? Bilgisayarı Kapatın:

Temizlik işlemine başlamadan önce bilgisayarınızı kapatın. USB, kablo veya takılı herhangi bir aparat varsa çıkarın ve kenara koyun. Bu adım, temizlik sırasında olası sorunları önlemenize yardımcı olur. Mikrofiber Bezi İle Silin: Bilgisayarınızı temizlemek için yumuşak, tüy bırakmayan ve ekranı çizmeyecek bir mikrofiber bez kullanın. Sterilize edilmiş ve hafif nemlendirilmiş bezle, dairesel hareketlerle ekranı temizleyin. Klavyeyi Temizleyin: Derinlemesine temizlik gerektiren klavyeyi, basınçlı hava kullanarak kolayca temizleyebilirsiniz.

Bağlantı Noktalarını Temizleyin: Klavye kadar kir barındıran bağlantı noktalarını da basınçlı hava ile temizleyebilirsiniz. Ellerinizi Düzenli Olarak Yıkayın: Bilgisayarınızı temiz tutmanın yanı sıra, düzenli temizlik için yukarıdaki adımları uygulamanın yanı sıra ellerinizi düzenli olarak yıkamanız da önemlidir.