Apple, Radyasyon Nedeniyle Fransa'da IPhone 12'Yi Güncelleyecek2023-09-20 10:21:38Yorum Yok153 Görüntülenme İçindekiler Ülkenin dijital bakanı, Apple'ın Fransa'daki radyasyon korkularının ardından iPhone 12'yi güncelleyeceğini söyledi. Jean-Noel Barrot, Apple'ın önümüzdeki günlerde ülkedeki kullanıcılar için bir yazılım güncellemesi sunacağını söyledi. Bir düzenleyicinin çok fazla elektromanyetik radyasyon tespit etmesi üzerine Fransa'da iPhone 12 satışları durduruldu. Apple'a sorunu çözmesi söylendi. Firma, yeni güncellemenin yalnızca belirli bir test protokolünün mevcut olduğu Fransa'daki kullanıcılar için geçerli olacağını söyledi.

Amerikan teknoloji devi, radyasyon bulgularının bu test rejiminin bir sonucu olduğunu ve bunun "bir güvenlik endişesi olmadığını" öne sürdü. Planlanan güncelleme, Apple'ın yalnızca üç yıl önce piyasaya sürülen iPhone 12'ye yönelik diğer ülkelerdeki planlarına ilişkin soruları gündeme getiriyor. Bay Barrot, iPhone 12'nin ülkede yeniden satışa sunulmasına izin verilmeden önce radyo frekansı düzenleyicisinin (ANFR) uyumluluğunu kontrol etmek için yeni güncellemeyi test edeceğini söyledi. Dünya Sağlık Örgütü daha önce cep telefonlarının yaydığı radyasyonla ilgili korkuları gidermeye çalışıyordu.

Web sitesinde, düşük seviyeli elektromanyetik alanlara maruz kalmanın insanlara zararlı olduğu sonucuna varacak hiçbir kanıt bulunmadığı belirtiliyor. AFP haber ajansına gönderilen bir açıklamada Apple, Fransa'daki radyasyon bulgusunun "Fransız düzenleyiciler tarafından kullanılan özel bir test protokolüyle ilgili olduğunu ve bir güvenlik endişesiyle ilgili olmadığını" söyledi. iPhone 12'nin dünya çapındaki emisyon kurallarına uyduğunu ancak "Fransız düzenleyiciler tarafından kullanılan protokole uyum sağlamak için Fransa'daki kullanıcılar için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını" söyledi. ANFR daha önce Apple'a, sorunu bir yazılım güncellemesiyle çözememesi durumunda ülkede satılan tüm iPhone 12'leri geri çağırmak zorunda kalacağını söylemişti.

Düzenleyici, iPhone 12'nin Özgül Soğurma Oranının (SAR) Fransa'da yasal olarak izin verilenin üzerinde olduğunu tespit etti . iPhone 12 akıllı telefonu ilk olarak Eylül 2020'de piyasaya sürüldü ve halen dünya çapında satılıyor. Fransa, radyasyon seviyesi nedeniyle iPhone 12 satışlarını durdurdu Avrupalı ​​düzenleyiciler iPhone 12'nin radyasyon seviyelerine ilişkin uyarısını inceliyor 5G, bilim insanları tarafından güvenli olarak değerlendiriliyor ancak daha katı radyasyon kurallarıyla karşı karşıya Apple bu hafta başında BBC News'e ANFR'nin incelemesine itiraz ettiğini söylemişti. Düzenleyiciye hem kendisinden hem de üçüncü taraflardan alınan laboratuvar sonuçlarını sağladığını ve bu sonuçların cihazın ilgili tüm kurallara uygun olduğunu gösterdiğini söyledi.

Ancak Bay Barrot, Apple'a iki haftalık bir süre verdi ve Fransa'nın bulgularını Avrupa Birliği (AB) genelindeki diğer düzenleyicilerle paylaşması nedeniyle "kartopu etkisi" olabileceğine inandığını söyledi. Belçika, Hollanda ve Almanya'dan düzenleyiciler Perşembe günü yaptıkları açıklamada artık konuyu da incelediklerini söylediler. Almanya'nın BNetzA ağ ajansı BBC'ye, Fransız soruşturmasının tüm AB üye ülkeleri için geçerli olacak önlemlerin alınmasına yol açabileceğini söyledi. İngiltere ve ABD, Fransa'nın yasağının ardından herhangi bir eylem açıklamadı.