Sayfa Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Uluslararası Piyasalarda Brent Petrol Fiyatlarında Güncel Gelişmeler ve Analiz

Uluslararası Piyasalarda Brent Petrol Fiyatlarında Güncel Gelişmeler ve Analiz

admin admin -

Uluslararası piyasalarda Brent petrol fiyatlarındaki güncel durum hakkında detaylı bilgi… Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 80,84 dolardan işlem görüyor. Dün 81,45 dolara kadar yükselen fiyat, günü 80,85 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı kapanışa göre yüzde 0,01 azalışla 80,84 dolara geriledi. Batı Teksas türü ham petrol ise 75,47 dolardan alıcı buldu. Kızıldeniz’deki gelişmeler, özellikle Yemen’deki Husilerin İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tepki olarak İsrail bandıralı gemilere yönelik tehditleriyle dikkat çekiyor.

Bu durum, birçok şirketin güvenlik gerekçesiyle Kızıldeniz’deki seferlerini askıya almasına neden oldu. Husilerin açıklamaları ve yaşanan saldırılar, küresel tedarik zinciri krizi endişelerini artırıyor ve enerji sevkiyatlarını da etkileyebilecek bir boyuta ulaşabileceği ihtimalini güçlendiriyor. Ancak gelecek yılın ilk çeyreğinde beklenen arz fazlalığı endişeleri, fiyatlardaki yükselişi sınırlıyor. Brent petrol fiyatlarında teknik olarak 80,91 ile 81,11 dolar aralığının direnç, 80,71 ile 80,51 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Brent petrol, dünya petrol piyasasında belirleyici bir rol oynar. İçeriğinde düşük oranda sülfür bulundurması, işlenmesini kolaylaştırarak ‘tatlı petrol’ sınıfında yer almasını sağlar. Nakliyesi deniz üzerinden yapıldığı için uluslararası taşımacılık açısından avantajlı olan Brent petrol, rafineriler için benzin veya dizel yakıt üretiminde tercih edilir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir