Gaziantep, Kahramanmaraş Antakya’da ve Adıyaman’da depremden etkilenen meslektaşlarıyla ile bir araya gelen PROMASİAD Derneği Başkanı Ömer Karatemiz ve yönetim kurulu üyeleri, bundan sonraki süreçte iş hayatının devamı ile ilgili neler yapılabileceği hakkında fikir alışverişinde bulundu.

Adıyaman’da promosyon, reklam ve matbaa sektörünüzde faaliyet gösteren işletmeler ile bir araya gelen Başkan Ömer Karatemiz, önceliklerin ve acil ihtiyaçların tespiti konusunda envanter çalışmasının tamamladığını söyledi.

Afet bölgesinde iş ve üretim hayatının yeniden başlaması için yapılabilecekler ile ilgili sorumluluklarının bulunduğunu söyleyen Karatemiz, “Çok kayıplarımız oldu. Acımız büyük. Yaralar devletimizin koordinasyonunda ve milletimizin katkıları ile sarılmaya çalışılıyor. Fakat iş dünyası olarak bizlerin bundan böyle afet bölgesinde iş ve üretim hayatının yeniden başlaması için yapılabilecekler ile ilgili sorumluluklarımız var. Bu kapsamda depremden birinci derecede etkilenen Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da ki firmalarımız ile bire bir görüşerek yol haritaları ve ihtiyaç analiz çalışmalarını tamamlıyoruz. Bölge illerindeki meslektaşlarımızı Gaziantep, Kayseri, Adana ve Mersin illerindeki sektör temsilcileri ile eşleştirerek ticari hayatın yeniden başlaması için ilgili illerde Ticaret ve Sanayi odalarımız ile birlikte ortak bir çaba sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

Adıyaman’da düzenlenen ziyaret programına PROMASİAD Başkanı Ömer Karatemiz’e Yönetim Kurulu Üyelerinden Hüseyin Teke, Mustafa Duru ve Ethem Özcan da eşlik etti.
 


Hibya Haber Ajansı