Sayfa Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Memur ve Emeklilere Büyük Zam: Maaşlara Yüzde 49,25 Artış ve Ödeme Tarihleri Açıklandı

Memur ve Emeklilere Büyük Zam: Maaşlara Yüzde 49,25 Artış ve Ödeme Tarihleri Açıklandı

admin admin -

Kamu görevlileri, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına zam geldi. Zam oranları Aralık ayı enflasyonu baz alınarak belirlendi. Maaş ödeme tarihleri ise tahsis numarası son rakamına göre belirlendi. 2023 yılı sonunda memur ve emeklilerin maaşlarında önemli artışlar yapılması kararlaştırılmıştı. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından zam oranları belirlendi ve merakla beklenen maaş ödeme tarihleri belli oldu. Zam Oranları Ocak 2024’ten geçerli olmak üzere kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde yüzde 15 artış öngörülmüştü. 2023 yılı ikinci altı aylık döneminde enflasyon yüzde 37,57 gerçekleşti. Bu enflasyon oranından kaynaklı olarak ilave yüzde 34,25 artış ile kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olmak üzere toplamda yüzde 49,25 artış yapıldı.

Söz konusu dönemde SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında ise yüzde 37,57 artış sağlandı. Maaş Ödeme Tarihleri Zamlı maaşların ve enflasyon farkının ödeme tarihleri, tahsis numarası son rakamına göre belirlendi. Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak’ta alacak. Daha sonraki ödemeler ise aşağıdaki tarihlerde yapılacak:  Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar: 17 Ocak Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar: 18 Ocak Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar: 19 Ocak Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar: 20 Ocak Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar: 21 Ocak Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar: 22 Ocak Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar: 23 Ocak Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar: 24 Ocak Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar: 25 Ocak Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar: 26 Ocak Emekli maaşları da aynı tarihlerde ödenecek.

Ancak, emekli maaşlarının ödeme tarihleri, emekliliğin başladığı tarihe göre değişebilir. Örneğin, emekliliği 1 Ocak’tan önce başlayanlar, maaşlarını her ayın 1’inde alacaklar. Emekliliği 1 Ocak’tan sonra başlayanlar ise, maaşlarını her ayın 15’inde alacaklar. Bu kapsamda, memur ve emekliler maaş artışlarından faydalanacak ve zamlı maaşlarını belirlenen tarihlerde alabilecekler.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir