ESİN SARIBAY 2022 GOLD MOON AWARDS’TA!!!

 

               Yılın En İyi Çıkış Yapan Girişimci İş İnsanı

              Yaptığı çalışmalar ve attığı adımlarla başarıyı elde ederek büyük yatırımlar yapan;  en iyilerin yer aldığı Gold Moon Awards ödül töreninde aday gösterilen ESİN SARIBAY Yılın En İyi Çıkış Yapan Girişimci İş İnsanı seçildi.

          ESİN SARIBAY KİMDİR?

Mersin doğumlu olan Esin Sarıbay, Bilkent Üniversitesi Turizm Bölümü’nde eğitimini sonlandırdı. Sarıbay bir süre belediye de özel kalem müdürlüğü yapmasının ardından ise iş dünyasına atıldı.

Sarıbay iş dünyasında değiştirmek istediği şey sorulduğunda ise: “Kadınlara biçilen roller yerine, kendi hayatlarını yazmalarına ön ayak olmak istiyorum.” yanıtını veriyor.

Profesyonel iş hayatına 2005 yılında adım atan Esin Sarıbay; ilk atılımı 2010 yılında 3000 dekar yapım aşamasında olan ve 200 dekar yetişkin bulunan badem bahçeleri ile oldu. Bununla beraber bir çok istihdam sağlayan Sarıbay, katıldığı programlar ve yaptığı çalışmalarla konumunu üst düzeye çıkardı. Ardından verdiği demeçlerde: “hayatınızı başkalarının rüzgarına göre değil kendi esintinize göre yaşayın.” oldu. Hayat felsefesini başarıdan yana şansa değil; kulvarda mücadeleye bağlayan sözlerine de denk gelebilirsiniz. Gündemki iklim değişikliği konularını araştırırken karbon salınımını azaltacak yöntemlerden birinin yenilenebilir enerji kaynakları olduğunu gören Esin Sarıbay, Nevşehir’de kurduğu güneş enerji santrali ile dünyanın daha yaşanılabilir hale gelmesine de katkı sunmuştur.

Çevreci kişiliği ile bilinen Esin Sarıbay, 2016 yılında tekrar sera gazının salınımın azaltmasıyla ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda 50.000 kapasitelik tavuk üretim ve entegre çiftliği kurmuştur.

Başarının anahtarı emekte olduğunu savunan Sarıbay, bununla da kalmayıp 2022 yılında güzellik sektöründe de büyük bir çıkış yakalayarak Esin Sarıbay Güzellik Merkezi’ni kurdu.