Son yılların en önemli ekonomik olayı olan Bitcoin’i satın alarak bu önemli kripto para kaynağına yatırım yapmak isteyen kişiler için birbirinden farklı Bitcoin satın alma yöntemleri bulunmaktadır. Biz de bu yazımızda Bitcoin satın almak isteyenler için en pratik ve en kolay yöntemlerden bahsetmeye çalışacağız. Dilerseniz başlayalım.

 

Bitcoin satın alma yöntemleri

 

Bitcoin satın almak için en popüler olarak bahsedebileceğimiz iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri şu şekilde belirtebiliriz:

 

  • Online kripto para borsaları
  • Fiziki kripto para büroları

 

Şimdi, kısaca bu iki farklı yöntem ile nasıl kripto para al sat işlemi yapılabildiğine yakından göz atalım.

 

Online kripto para borsaları

 

Bitcoin ve kripto para satın almak için en popüler yöntem olarak online kripto para borsaları ile Bitcoin satın alma yönteminden bahsedilebilir. Online kripto para borsalarını kullanarak Bitcoin ve diğer tüm altcoinleri satın almak için yapılması gerekenler kısaca şu şekildedir:

 

  1. Öncelikle işlemin yapılacağı online kripto para borsasına üye olunmalıdır.
  2. Borsaya üye olunduktan sonra satın alma işlemi için bir banka hesabına ihtiyaç duyulacaktır.
  3. Banka hesabı açıldıktan sonra ilgili işlem için borsanın internet sitesi ya da uygulamasından gerekli girişler yapılmalıdır.
  4. Girişlerden sonra borsanın banka hesabına satın alınacak miktar tutarınca ücret iletilmelidir.
  5. Bütün bunlar yapıldıktan sonra borsaya iletilen tüm işlemlerin sırasına alınan işlemin gerçekleşmesi beklenmelidir.

 

Fiziki kripto para büroları

 

Kritpto para ile yatırım yapmanın bir diğer alternatif, çok bilinmeyen ama çok daha etkili ve hızlı bir yöntemi olarak ise fiziki kripto para büroları ile Bitcoin al sat yapmadan bahsedilebilir.

 

Fiziki kripto para büroları kullanılarak yapılacak işlemlerde öncelikle elbette ilgili büroya fiziki olarak gidilmelidir. Büroya gitmeden önce NakitCoins gibi bir bürodan alış yapılacaksa NakitCoins uygulaması indirilerek yapılacak işlem büroya gitmeden önce uygulama üzerinden girildikten sonra sadece 5 dakika gibi kısa bir sürede işlem yapılması gibi bir imkândan da faydalanılabilir.

 

Görüldüğü üzere özellikle NakitCoins gibi bu işlemi uzun yıllardır gerçekleştiren bir firmadan kripto para alım satım işlemi gerçekleştirildiğinde online kripto para borsaları ile gerçekleştirilen işlemlerde ortaya çıkabilecek tüm dezavantajlar çözülmüş oluyor. Burada çözülen dezavantajları şu şekilde belirtmemiz mümkündür:

 

  • Öncelikle fiziki kripto para bürolarından Bitcoin al sat yapmanın en büyük artısı işlemin anında yapılmasına olanak tanınmasıdır. Yani online borsalarda yaşanabilecek bekleme süreleri fiziki kripto bürolarında söz konusu olmamaktadır.
  • Bir diğer önemli konu ise fiziki kripto para bürolarında yapılan alım satımlarda iki farklı komisyon verilmiyor. Online borsalarda ise banka hesabından borsanın banka hesabına yapılan transferler söz konusu olduğu için iki farklı komisyon ücreti ortaya çıkabiliyor.

 

İşte bu yüzden hızlı ve güvenli işlem yapmak isteyenler için NakitCoins’in en iyi seçeneklerden biri olduğunu söyleyebiliriz. Hem bu alanda Türkiye’nin en eski fiziki kripto para bürosu hem de bu işlemi uzun yılların getirdiği tecrübe ile en kaliteli şekilde yapabilecek bir tecrübeye sahip olması NakitCoins’i rakiplerinden ayıran en önemli nokta olarak değerlendirilmelidir.