Barcelona kötü oynuyor, ancak zirvede daha da ilerlemek için Girona'da kazandı

 

Gerçekten hoş değildi, ancak Barcelona , ​​Girona'ya karşı Katalan derbisinde ikinci yarıda yedek Pedri'nin golü sayesinde 1-0 kazanarak işi bitirdi.

Pedri , ilk yarıda Ousmane Dembele'ye aldığı bir sakatlık ve Fransız'ı kaybetmesinin yanı sıra Robert Lewandowski'nin devam eden yokluğunun ardından oyuna girmişti.

İlk yarıda, Barcelona topa tamamen hakim oldu, ancak kompakt bir Girona tarafı iyi savunduğu için bu konuda pek bir şey yapmadı.  Oyun oynamak isteyenler megapari kaydı yaptırabilir.

İlk yarıda kendi durumunda başka bir yedek oyuncu olan Jordi Alba'nın Girona kalecisi Paulo Gazzaniga'nın getiremediği düşük bir topla oynaması ve Pedri'nin 2023'teki üçüncü golü için atlamasına izin vermesi, atılım nihayet saat işaretinde geldi.

Girona karşılık verdi ama yeterli olmadı Oradan sonra, Girona bir ekolayzır için gerçekten zorladı ve Xavi'nin tarafı askıda kaldı. Girona'nın sorunu, forvetlerinin sürekli ofsayta sapmasıydı, Ronald Araujo ise mükemmeldi ve Barcelona'nın temiz skorunu korumak için özellikle hayati bir kafa müdahalesi yaptı.

Sonunda, Blaugrana altı dakikalık durma süresinden kurtuldu ve Los Blancos'un Pazar gecesi Real Sociedad'a karşı oynayacakları bir maçı olmasına rağmen, şu anda masanın tepesindeki Real Madrid'in altı puan önüne geçiyorlar.