ABD Başkanı Biden’ın Apple’ın patent ihlali sebebiyle yasaklanması kararını veto etmemesi, akıllı saatlerin geleceği konusunda tartışmalara neden oluyor. Apple, Masimo şirketinin patent ihlali iddialarıyla karşı karşıya. Teknoloji devi Apple, patent ihlali iddialarıyla gündemde.

ABD Başkanı Joe Biden, Masimo’nun patent ihlali iddiaları üzerine Apple Watch’ların yasaklanmasına ilişkin kararı veto etmedi. Bu durum, ihlale konu olan akıllı saatlerin satışının ve ithalatının yasaklanmasına neden olacak.

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun (ITC) kararı 26 Aralık’ta yürürlüğe girecek. Apple, yeni çıkardığı Watch Series 9 ve Ultra 2 akıllı saatleri sebebiyle dava edilmişti. Sağlık teknolojisi şirketi Masimo, nabız teknolojisi patenti nedeniyle Apple’ın yasalarını ihlal ettiğini iddia etmişti. Masimo, ABD pazarında bu özelliğe sahip ürünlerin satışını durdurmuştu. Apple’ın yasak kararını temyize taşıma hakkı bulunuyor ancak şu an için bu karar, Apple Watch SE ve daha önce satılan ürünleri etkilemiyor.

Masimo, Apple’ı çalışanlarını işe almak, nabız teknolojisini çalmak ve Apple Watch’a eklemekle suçlamıştı. Counterpoint Research’e göre Apple, küresel akıllı saat pazarının yaklaşık dörtte birini elinde bulunduruyor.