AÖF sınav soruları ve cevapları için gözler kurumdan gelecek resmi açıklamaya çevrildi. 9-10 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenen vize sınavları sonrası katılımcılar yayımlanacak olan AÖF soru ve cevaplarına göre tahmini puan hesaplama yapabilecek. Peki; Açıköğretim vize AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı? AÖF cevap anahtarı, e-Kampüs üzerinden erişime açılacak!

 

AÖF SORU VE CEVAPLARI KİTAPÇIĞI GÖRÜNTÜLEME!

Açıköğretim vize AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı? 2023-2024 AÖF sınav soruları ve cevap anahtarı sorgula! - Resim: 1 AÖF soruları ve cevapları için geri sayım başladı.

Hafta sonu düzenlenen güz dönemi vize sınavlarının ardından katılımcılar "Açıköğretim vize AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı?" sorusuna yanıt arıyor. Bilindiği üzere, ara sınavları not ortalamasına %30 etki ederken final sınavları ise %70 etkili olacak. Peki; AÖF soru ve cevapları kitapçığı ne zaman yayımlanacak? İşte 2023-2024 AÖF sınav soruları ve cevap anahtarı sorgulama bilgileri.

Açıköğretim vize AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı? 2023-2024 AÖF sınav soruları ve cevap anahtarı sorgula! 

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim AÖF ara sınav soruları ve cevapları anadolu.edu.tr adresinden paylaşılıyor. AÖF soruları ve cevap anahtarı yayımlandıktan sonra üniversitenin sosyal medya hesabından veya resmi internet sayfası üzerinden duyuru yapılıyor. AÖF cevap anahtarının yayınlanması için ilk olarak Türkiye genelinde oturumların tamamlanması bekleniyor. Oturum sayıları, öğrencilere göre farklılık gösterdiğinden sınavlar farklı saatlerde sona erebiliyor.

AÖF’ten soru ve cevap anahtarının yayımlanacağı tarihe ilişkin bir bilgilendirme yapılmadı. Ancak önümüzdeki hafta 11-15 Kasım tarihleri arasında AÖF cevap anahtarının yayınlanlanması ön görülüyor.

Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi, ara sınav cevap anahtarı anadolu.edu.tr adresinde bulunan e-Kampüs üzerinden sorgulanabilecek. Adaylar AÖF cevap anahtarı ekranında sınavlarda karşılarına gelen 20 soruluk oturumların doğru yanıtlarını A,B,C,D,E şeklinde görüntüleyebilecek. Doğru şık sorunun hemen altında veya sayfanın en alt kısmında olacak. AÖF soruları ve cevapları sadece sınava giren adayların erişimine açılacak. AÖF öğrenci numarası ve şifresiyle cevap anahtarı görüntülenebilecek. Şifresini unutan adaylar giriş ekranının hemen altında bulunan” Şİfremi unuttum” kısmından yeni şifre edinebilirler. Ayrıca alternatif olarak e-Devlet üzerinden giriş seçeneği bulunmaktadır.

AÖF’ te vize veya ara sınav olarak bilinen sınavlarda 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürmektedir. Örneğin 20 soruda 12 doğru ve 8 yanlış yapan bir öğrencinin puanı 10 doğru üzerinden değerlendirilir. 2023-2024 eğitim öğretim yılında Açıköğretim ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlenmiştir. Öğrencilerin ilgili dersi başarıyla geçmeleri için ara sınav ve dönem sonu ortalamasının 35 olması gerekmektedir. Vize sınavı için ayrıca bir alt sınır bulunmamaktadır.

AÖF ara sınavları 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

AÖF sınav soruları ve cevapları için sınavın ardından henüz bir açıklama gelmedi. Ancak ara (Vize) sınavı cevap anahtarının 1 hafta içerisinde paylaşılması ön görülüyor. AÖF güz dönemi vize sınavında çıkan tüm derslere ait sorular eKampüs sistemine yüklendikten sonra ilgili dersin sayfasında yer alan Çıkmış Sınav Soruları sekmesinde yer almaktadır. https://ekampus.anadolu.edu.tr adresinden TCKN ve şifrenizle oturum açarak dersleriniz üzerinden çıkmış sınav sorularını ve cevaplarını görebilirsiniz.

Açıköğretim vize AÖF soruları ve cevapları yayımlandı mı? 2023-2024 AÖF sınav soruları ve cevap anahtarı sorgula!

Dönem sonu sınavı olarak da bilinen final sınavları; 20-21 Ocak 2024, AÖF bahar dönemi ara sınavları; 20-21 Nisan tarihinde, Dönem sonu sınavları ise 25-26 mayıs 2024 tarihlerinde uygulanacak.AÖF GEÇME NOTU KAÇ?

Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u alınarak "Başarı Notu" hesaplanır. İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan derslerde ise ara sınav notunun %40'ı, dönem sonu sınav notunun %60'ı alınarak "Başarı Notu" hesaplanır. Ödev uygulaması olan derslerde yapılan sınavlar sonucunda alınan notların "Başarı Notu"na katkısı; ara sınav notunun %30'u, ödev notunun %20'si, dönem sonu sınav notunun %50'sidir. Yaz okulu sınavı sonucunda alınan notun "Başarı Notu"na katkısı %100'dür.