Xi Jinping, Veliaht Prensi aracılığıyla Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'e iyi dileklerini ileterek yeni başlayan Ramazan ayını kutladı.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, halihazırda Çin-Suudi Arabistan ilişkilerinin tarihindeki en iyi dönemini yaşadığına işaret etti. Geçtiğimiz günlerde Çin, Suudi Arabistan ve İran olmak üzere üç ülkenin ortak çabasıyla Suudi Arabistan ve İran’ın Beijing’de yapılan diyaloglardan önemli neticeler elde ettiğini belirten Xi Jinping, bunun Suddi Arabistan ile İran arasındaki ilişkilerin iyileşmesi, bölgedeki ülkeler arasındaki iş birliğinin pekişmesi ve bölgesel gerginliğin azatılması için bir örnek oluşturduğunu ifade etti. Xi, önümüzdeki dönemde Çin’in iki ülke arasındaki diyalog için gayret göstermeye devam edeceğini söyledi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ilk olarak Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz'in selamlarını ileterek Xi Jinping’i Çin Cumhurbaşkanlığına yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik etti.

Çin’in Suudi Arabistan-İran ilişkilerinin iyileşmesi için büyük çaba gösterdiği için teşekkürlerini sunan Muhammed bin Selman, Çin’in günden güne bölgesel ve uluslararası meselelerde yapıcı rol oynamasını takdirle değerlendirdiklerini söyledi. Çin’in Suudi Arabistan’ın önemli ortaklarından biri olduğunun altını çizen Muhammed bin Selman, Çin ile ilişkilere büyük önem vererek ikili iş birliğinin parlak geleceğini yaratmak için çaba göstermeye hazır olduklarını belirtti.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı