Web Tasarım Çalışmaları

Web tasarımcısı tasarım düşüncelerinin estetik bir çizgi içinde, belirlenen bir hedef doğrultusunda bir kısım ilkeler tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve tasarım aşamasının yazılım aşamasına çevrildiği işlemlerin tamamına verilen isimdir. Bütün bu işlemlerden sonra ortaya kullanılabilecek bir web sitesi çıkmaktadır. Web tasarım işleminden sonra meydana gelen bu internet sitesi kullanıcılar internet dünyasında arama motorlarından faydalanarak ulaşabilirler.

Bu web tasarım aşamasını yöneten ve tasarlayarak hazırlayan kişilere web tasarımcısı ismi verilmektedir. Web tasarım ayrıca web uygulamalarını, mobil uygulamaları ve kullanıcı ara yüzü tasarımlarını içermektedir. Günümüzde bir web sitesi tasarlamak, artık web sitesinin genel işlevselliğinin de önünde yer almıştır. Web tasarımlarınızla ilgili her şey için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Web tasarımı yapımı belirli aşamaları içermektedir. Web sitesi sahipleri ya da yeni site oluşumuna adım atmak isteyen kişi veya kurumlar bu adımları en doğru şekilde atmalıdırlar. Öncelikle proje belirlenerek işe başlanmalıdır. Web siteniz aracılığıyla ne iş yapmak istediğiniz proje belirleme aşamasında etkili olacaktır. Bu bağlamda web sitesinin kurumsal kimliği adına çalışmalar başlatılarak adımlar belirlendikten sonra web grafik tasarımı oluşturulmaya başlanmaktadır.

Grafik tasarımı yapıldıktan sonra site içerisinde yer alan web sayfalarının kodlanması yapılmaktadır. Web sitesinin içeriğine gelinmişse bunun için de içerik yönetim sistemi oluşturulmalıdır. Yapılan işlemler web sitesinin başarılı olabilmesi için test edilerek bu test web tasarımında web sitesinin test süreci olarak geçmektedir.

Tam anlamıyla doğru bir şekilde çalışan web sitesi oluşturulmadan yayın aşamasına geçilmemektedir. Tanıtım filmi kontrol edildikten sonra yayın başlar ve bu da web sitesi sahiplerine ekstra avantaj sağlamaktadır. Web tasarımında web sitesinin test süreci adımı bu yüzden vardır ve en önemli aşamalarından biridir. Sitenin yapılış amacı, site sahibi kişi ya da kurumu tanıtmak olabileceği gibi ticaret amaçlı da tasarlanabilir. Projenin belirlenmesi adımı bu kararı içermektedir.

Bu adımda rakip firma analizleri ele alınır. Böylece sitenin içeriğinin nasıl olacağı da belirlenebilir. Kurumsal kimlik ise sitenin logosunu, amblemini, sloganını, rengini belirleyen parçalardan oluşmaktadır. Bu parçaların içeriğe ve amaca hizmet eder düzeyde tasarlanması gerekerek uygulanmalıdır.

Web Tasarım Türleri Nelerdir?

Web tasarım hizmetini kapsamı, süreçleri ve maliyetleri açısından 5 ayrı kategoride ele alabilmek mümkündür. Kurumsal web tasarım; Markaya ve şirkete özel kurumsal web tasarım hizmetleri yaklaşık 4-6 hafta arası sürmektedir. Hazır web tasarım; Hazır web tasarım hizmetlerinde çizim ve kodlama süreçleri olmadığı için maliyetleri kurumsal web tasarıma göre çok daha uygundur.

Mikro Site Web Tasarım; Mikro ya da micro web site olarak adlandırılan hizmetler belirli bir ürün ya da hizmet odaklı yapılan görsel ağırlıklı web tasarım projeleridir. Mikro web site tasarım projeleri şirketin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmakta ve fiyatlandırma belirlenmektedir.

Hazır Web Tasarım Kurulumu; Hazır web tasarım kurulumları en uygun maliyetli web tasarım çözümleri arasındadır. Bu hizmette şirkete domain, hosting ve web site kurulum hizmetleri verilebilmektedir. Bu hizmetler 1 gün içerisinde tamamlanmaktadır. E-ticaret Web Sitesi Tasarımı; E-ticaret web sitesi tasarımları e-ticaret alt yapılarında hazır ya da konsept tasarım kullanmak istemeyen firmalar için en iyi çözümü sunmak için verilmektedir. E-ticaret web tasarım projeleri özel tasarım hizmetleridir.

Şirketin ve markanın ihtiyaçları doğrultusunda proje süresi, tasarımı ve fiyatları değişmektedir. Katalog tasarımları müşterilerinizin ve hedef kitlenizin, markanız, ürünleriniz ya da portföyünüz hakkında bilgi sahibi olması için tasarlanmış görsel ve metin elementlerinden oluşan tasarımlar bütünüdür. Katalog tasarımı ise bu tasarımların ve metinlerin hazırlanması, düzenlenmesi ve yayımlanması işlemine verilen adlardır.  Web tasarım işlemleriniz için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

Web Tasarımı Neden Yapılır?

Web tasarımının temel amacı, web sitesi ziyaretçilerine ve web sitesinin sahibine karşılıklı fayda sağlayacak bir tasarım yapılmasıdır. Karşılıklı fayda sağlayan bir proje amacına ulaşmıştır. Ürününü tanıtmak isteyen bir firma tanıtım filmi yaptırabilir. Teknolojinin hızla geliştiği, ticaret dinamiklerinin tamamen değiştiği, tanıtım faaliyetlerinin ve aktivitelerinin çeşitlilik kazandığı bu dönemde web tasarım çalışmaları da büyük bir başarı yakalamıştır.

Web tasarım çalışmalarının planlama, tasarlama, renklendirme ve geliştirme süreçleri yeni bir boyut kazanmıştır. Web tasarım projeleri ister ticari amaçlı isterse de tanıtım odaklı olsun; en nihayetinde kurumsal kimliğinize değer katarak büyümenize katkı sağlamaktadır. Web tasarımlarınızla ilgili detaylı bilgiyi ajans360 adresinden alabilirsiniz.