Oyun iki perişan tanıdık Vladimir ve Estragon'un yapraksız bir ağacın yanında buluşmasıyla başlar. Estragon, Vladimir'e en son yaşadığı sorunları bildirir: önceki geceyi bir hendekte yatarak geçirdi ve bir dizi kimliği belirsiz saldırgandan dayak yedi. İkili, belirgin bir önemi olmayan çeşitli konuları uzun uzadıya tartışır ve sonunda Godot adında bir adamı bekledikleri ortaya çıkar. Godot ile karşılaşıp karşılaşmadıklarından ve hatta gelip gelmeyeceğinden bile emin değiller.

Daha sonra, Pozzo adında buyurgan bir gezgin, sessiz kölesi Lucky ile birlikte gelir ve Vladimir ve Estragon ile sohbet etmek için duraklar. Lucky, Lucky'yi ağır çantalarını taşımaya zorlayan ve Lucky'nin hareketlerinin çok uyuşuk olduğunu düşünürse onu fiziksel olarak cezalandıran Pozzo tarafından tutulan bir iple bağlıdır. Pozzo, Lucky'yi kar için satmayı planladığı pazara gitmekte olduğunu belirtir. Pozzo'nun "Düşün!" komutunun ardından, normalde dilsiz olan Lucky ani bir dans ve monolog yapar: Tamamen saçmalıklarla karıştırılmış kulağa akademik gelen cümlelerden oluşan bir sel. [8] Pozzo ve Lucky çok geçmeden ayrılırlar ve şaşkın Estragon ve Vladimir'i, orada olmayan Godot'yu beklemeye devam etmeleri için baş başa bırakırlar.

Sonunda bir çocuk gelir ve Vladimir ile Estragon'a Godot'tan gelen bir haberci olduğunu ve Godot'nun bu gece değil, kesinlikle yarın geleceğini açıklar. Vladimir, kısa süre sonra dışarı çıkacak olan çocuktan yalnızca son derece kısa veya belirsiz yanıtlar alarak Godot'nun tanımlarını ister. Daha sonra Vladimir ve Estragon da ayrılacaklarını duyururlar ama hareket etmeden sahnede kalırlar.