Sayfa Haber

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye’de Asgari Ücret Yüzde 49.11 Artışla 17 Bin 2 Lira Olarak Belirlendi

Türkiye’de Asgari Ücret Yüzde 49.11 Artışla 17 Bin 2 Lira Olarak Belirlendi

admin admin -

Türkiye’de milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 için asgari ücretin yüzde 49.11 artırılarak 17 bin 2 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Bu gelişme, milyonlarca asgari ücretli çalışanın yeni zamlı ücretin ne zaman ödeneceğini merak etmesine sebep oldu.

Türkiye’de asgari ücretle ilgili son gelişmeler merak konusu olmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katıldığı toplantı sonrasında yeni asgari ücreti açıkladı.

Yapılan değerlendirmeler neticesinde, 2024 yılı için asgari ücret yüzde 49.11 artışla 17 bin 2 lira olarak belirlendi. Bu zam, dolar bazında asgari ücreti 578 dolara çıkardı.69667Bakan Işıkhan, zamlı asgari ücretin 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacağını duyurdu. Asgari ücret desteğiyle birlikte net 17 bin 2 lira olarak belirlenen miktar, işçi ve işveren tarafında merakla beklenen bir konuydu.

Işıkhan’ın açıklamalarına göre, yeni asgari ücret miktarı önceki döneme göre yüzde 100’ün üzerinde bir artış gösterdi. Asgari ücretin yıllık olarak belirlendiği bu süreçte son iki yılda temmuz ayında ara zamlar yapılmıştı.Bu son zamla birlikte son beş yıldaki asgari ücret rakamları da dikkat çekici bir şekilde artış gösterdi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir