GÜNCEL
Giriş Tarihi : 15-08-2022 10:19

T.C. DOKUZEYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZUNU AÇIKLADI

T.C. DOKUZEYLÜL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEK SINAV KILAVUZUNU AÇIKLADI

2022-2023 Eğitim Öğretim  yılı  Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için 18 erkek 12 kadın 6 milli 4 özel gereksinimli toplam 40, Antrenörlük Eğitimi Bölümü için 22 erkek 15 kadın 8 milli 5 özel gereksinimli toplam 50 ve Spor Yöneticiliği için 18 erkek 12 kadın 6 milli 4 özel gereksinimli toplam 40 sporcu alınacaktır. Bölümlerine Özel Yetenek Sınavıyla alınacak öğrencilerin Özel Yetenek Sınavları ve sınav sonrası işlemlere ilişkin kurallar kılavuzda yer almaktadır.

Kılavuzunda yer alan Özel Yetenek gerektiren eğitim programları ile ilgili işlemlerdeki tüm hükümler uygulanacaktır.

Özel Yetenek Sınavı sonuçlarına göre aşağıdaki bölümlere öğrenci alınacaktır:

-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

-Antrenörlük Eğitimi Bölümü

-Spor Yöneticiliği Bölümü

Başvurular Dokuz Eylül Üniversitesi, Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi’nin resmî web sitesinden yapılacaktır. Detayları ise resmî web sitesinden öğrenebilirsiniz.

• 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Özel Yetenek Sınavına başvuracak adayların; Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için 2022 Yüksek Öğretim Kurumları sınavı TYT sıralamasında ilk 800.000 içerisinde yeralmak.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü için 2022 Yüksek Öğretim Kurumları sınavı TYT ham puan türünden en az 150,00 almış olmak.

Spor Yöneticiliği Bölümü için 2022 Yüksek Öğretim Kurumları sınavı TYT ham puan türünden en az 150,00 puan almış olmak.

Milli sporcuların milli olduklarını belirten ilgili frderasyonlardan alınmış belge getirmek şartıyla 2022 TYT’ den en az 150,00 puana ve üzeri puana sahip olma.

Engelli adayların da (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli) özel yetenek sınavıyla öğrenci alan öğretmenlik programlarına başvuruda Y-TYT’de en düşük 800.000 inci başarısırasına sahip olmaları ve durumlarını ilgili yükseköğretim kurumuna “engelli sağlık kurulu raporu” ile belgelemeleri kaydıyla TYT puanları değerlendirmeye katılmadan kendi aralarında yapılacak ayrı bir yetenek sınav sonucuna göre değerlendirilerek kazananların kayıtları yapılır.

ONLİNE ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Özel Yetenek Sınavı ön kayıt işlemleri, Necat Hepkon Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı Özel Yetenek Sınavı resmî web sitesi olan http://sporbilimleri.deu.edu.tr adresinden online yapılacaktır.

1 adet 4,5 x 6 cm ebadında Fotoğraf Adayın açık olarak tanınmasına imkân verecek şekilde, öğrencinin yüzü fotoğrafta ortalanmış olarak tamamen görünür olması şartıyla son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.

Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Lise Diploması Fotokopisi

TYT Sonuç Belgesi ya da Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (DEYÖS) Sonuç Belgesi ya da Uluslararası Sınav Puanı/Diploma Notu Sonuç Belgesi

Katılımcıların ÖZYES sınavlarına giriş için sağlık raporu alması gereklidir. Katılımcılar için ekte bulunan sağlık raporunun çıktısı alınarak aile hekimlerine onaylatılmalıdır. Farklı şekillerde verilmiş raporlar kabul edilmeyecektir

Milli sporcular için “Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü” nden alınmış; “Millilik Belgesi”nin fotokopisi. Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürlüğünce verilmiş belgeler geçerlidir.

Koordinasyon parkuruna girecek Basketbol, Hentbol, Futbol, Hokey, Masa Tenisi, Tenis,Voleybol, Yüzme spor dalı dışındaki spor dallarında sporcu, antrenör veya hakemlik belgesine sahip olan adaylar için geçerli ilgili belgelerin aslı veya onaylı fotokopisi.

Görme, İşitme ve Bedensel Engelli Milli sporcuların; Sınava gelirken yanlarında,

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından onaylanmış, milli sporculuk kategorisini gösteren belge ile ulusal ve uluslararası başarılarının dökümünü içeren belgeleri getirmeleri ve teslim etmeleri ön kayıtta sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Sınav sırasında resmi olarak belgelenemeyen milli sporculuk durumu ya da sportif başarı dikkate alınmaz ve puanlandırılmaz.

 

EDİTÖREDİTÖR