Sağlık Bakanlığı 1356 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu

Sağlık Bakanlığı'nda çalışacak personel alacağını açıkladı. 2022 yılı için sabit işe alım ilanı açıkladı. Yayımlanan personel alım ilanına göre Sağlık Bakanlığı'nda görev yapmak üzere 1356 kadrolu personel alımı yapılıyor.

Sağlık Bakanlığı personel alımına katılan adayların sadece bir işyerine başvurabilecekleri bilgisi bulunmaktadır. Başvuruda adrese göre nüfus kayıt sistemine kayıtlı olanların adresleri dikkate alınacaktır.

 Adayların, kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları sağlaması gerekmektedir.

 Bildirim tarihinde 40 yaş altı olayların geçerli olabileceği açıklandı.

Görevlerini sürekli olarak yerine getirmesini engelleyen bir durumda bulunmaz. Yukarıdaki yönetmeliğin 5. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen şekilde uygun bulunan adayların işe gönderilmeden önceki öncelik durumlarını belirten bir belge bulunmaktadır.

Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli özürlüler için işçi alımına ilişkin usul ve esasları düzenleyen 3. maddenin 1. fıkrasındaki kimliği tanımayan sağlık komisyonu raporu bulunmaktadır.

İlana göre 1356 temizlikçi istihdam edilmektedir. Başvuru sahiplerinin temizlik personeli için  ilkokul veya daha yüksek bir diplomaya sahip olmaları gerekir.

Başvurular 19 Ağustos 2022 tarihinde sona erecektir.

Başvurular İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden yapılacaktır.