GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2022 17:24

Michael Jordan servetine servet katıyor

Michael Jordan servetine servet katıyor

Basketbol tarihinin efsanelerinden Michael Jordan, başarılarının yanı sıra dünyasındaki gelirleriyle de zirvede yer alıyor. Tarihçi Jon Erlichman, Nike ile Jordan'ın iş birliği hakkında bilgiler aktardı.

Nike, Michael Jordan'nın Chicago Bulls ile kazandığı NBA şampiyonluklarından çok önce 1984'te el sıkıştı. ABD'li spor tedarik firması belki de bir gün dünyanın en iyi basketbolcusu olacak bir yetenek Michael'da kimsenin görmediğini gördüler.

Şirketin ilk tahminlerinde, Michael Jordan ile ilk 4 yıllık Nike sözleşmesiyle kendilerine 3 milyon dolar kazandıracağını hesaplıyordu. Ancak 'Majesteleri'ne NBA'de adeta bir çığır açtı ve işler farklı bir yöne doğru ivme kazandı. 

Satışların ilk ayından itibaren Nike, Michael Jordan'ın başlı başına bir marka olduğunu fark etti. Jordan dünyanın dört bir yanındaki insanları ayakkabıları için çıldırtan kültürel bir fenomen haline geldi. Bugün, unutulmaz yıldız 'Air Jordan' markası altında her 5 saatte bir Nike'a 3 milyon dolar kazandırıyor. Jordan ise iş ortağından günde 410 bin dolar ödeme alıyor. Forbes'a göre Michael Jordan 2021 yılında 150 milyon dolar kazandı.

Michael Jordan, satılan her Jordan Markası ürününden yüzde 5 kazanırken Nike, her gün satışlarından toplam 15 milyon dolar kasasına koyuyor.

Sayfa HaberSayfa Haber

Sayfa Haber www.sayfahaber.com