TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 30-09-2022 17:30

Intel’den uygun fiyatlı ekran kartı

Intel’den uygun fiyatlı ekran kartı

Geçtiğimiz günlerde Intel, 13. Nesil Raptor Lake modelleri de dahil olmak üzere birçok yeni ürününü tanıttı. Donanım devi, yeni etkinlik kapsamında Arc ekran kartını da görücüye çıkardı. 

Teknoloji dünyasının bilinenlerinden Intel, tanıttığı yeni donanımlarıyla şov yapmaya devam ediyor. Şirket, yeni Arc serisiyle harici ekran kartı sektörüne giriş yaptı. Arc A310’un teknik özelliklerine bakacak olursak, 6 adet Xe çekirdek, 4 GB GDDR6 bellek ve 2000 MHz grafik saati bizleri karşılıyor. Ayrıca 75W ile düşük güç tüketimine sahip.

Arc A310, Intel’in yeni ekran kartlarının giriş seviyesini temsil ediyor. Haliyle günümüz standartlarındaki yüksek seviyeli oyunlar için yetersiz kalabilir. Oyunlarda maksimum grafik ayarları veya çözünürlüğü istiyorsanız, serinin üst modellerini tercih etmenizde fayda var.

Söz konusu ekran kartının DirectX 12 Ultimate desteği bulunuyorken, OpenGL 4.6 ve OpenCL 3.0 da destekleniyor. Ayrıca bellek arayüzünün 64-bit olduğunu, FP32 çekirdek sayısının da 512 olduğu belirtiliyor.

Arc A310 ekran kartı fiyatı hakkında henüz net bir bilgi mevcut değil. Fakat 100 dolar civarlarında bir fiyatlandırmayla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Çıkış tarihinin 2023’e kadar sarkabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

EDİTÖREDİTÖR