TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 16-11-2022 16:22

Honor 80 serisi

Honor 80 serisi

Huawei’nin 2020’de Shenzen Zhixin New Information Technology Co. adlı konsorsiyuma sattığı Honor, günümüzde yaptırımlara takılmadan faaliyetlerini sürdürüyor. Bu doğrultuda sektördeki aktifliğini de artıran üretici, mayıs ayında piyasaya sürülen Honor 70 serisinin halefi Honor 80 için geri sayıma geçti. Son olarak akıllı telefonların işlemcisi ve kamerası gibi detaylar belli oldu.

Honor 80 serisi 23 Kasım’da Çin’de düzenlenecek etkinlikte kullanıcıların beğenisine sunulacak. Birkaç ay sonra globale de gelmesi beklenen akıllı telefonlarla ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Son olarak Çinli üretici, paylaştığı son posterde yaklaşan modellerin kilit özelliklerini doğruladı.

Serinin uygun fiyatlı modeli Honor 80 SE MediaTek Dimensity 1080 işlemcisiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. 6 nm mimariye sahip yonga seti; iki 2.6 GHz ARM Cortex-A78 ve altı 2.0 GHz ARM Cortex-A55 çekirdeklerine ve Mali-G68 MC4 grafik birimiyle geliyor.

Honor 80 Pro‘nun 160 Megapiksel ana ve 50 Megapiksel çift ön kameraya sahip olması bekleniyor. Öte yandan normal ve SE modellerinin 66W şarj özelliğine sahip olması beklenirken, Pro modelinin 100W hızı destekleyeceği bildiriliyor.

Cihazlarla ilgili bugüne dek paylaşılan görseller, Honor 80 serisinin kavisli kenarlara sahip bir ekrana sahip olacağını gösteriyor. Öte yandan üst orta konumda hap tasarımı karşımıza çıkacak. Akıllı telefonlarla ilgili işlemcileri ve şarj hızları dışında henüz çok fazla teknik detay yok. Ancak son gelen raporlar, serinin üç modelden oluşacağını gözler önüne seriyor.

EDİTÖREDİTÖR