Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partisinin genel merkezinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Erbakan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Biraz evvel Sayın Cumhurbaşkanımız, Yeniden Refah Partimizin genel merkezine bir ziyarette bulundu. Kendilerine de bu ziyaretlerinden dolayı en içten teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Kendileriyle önümüzdeki seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı’na katılma kararımızı beyan etmiştik. Bu karar doğrultusunda 14 Mayıs’ta milletvekili seçimlerine bütün seçim bölgelerinde kendi logomuzla kendi adaylarımızla gireceğiz. Ancak Yeniden Refah Partimiz, Cumhur İttifakı çatısı altında yer alacak. Bizim bu ittifak kararımız, belirli ilgiler ve prensipler üzerine inşa edilmiş bir karardır. İnanıyoruz ki ülkemizin, milletimizin hayrına olan bu prensiplerimiz, ilkelerimiz ortak hedeflerimiz haline dönüşecektir.

Milletimizin selametini, ülkemizin geleceğini düşünmek bizim birinci vazifemizdir. Bu hassasiyete sahip bir parti olarak geldiğimiz noktada altılı bir kaosa ülkemizi, milletimizi teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık. Cumhur İttifakı’na katılmakla milli ve kararlı bir eylemin içine girmiş olduk. Bununla birlikte ilkelerimizden, prensiplerimizden de hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz.

Milletimiz bilmelidir ki, dün hangi doğruları ve yanlışları dile getirdiysek bundan sonra da aynısını ifade etmeye devam edeceğiz. Yanlışların düzelmesi için, doğruların hakim olması için mücadeleye devam edeceğiz.”

Hibya Haber Ajansı