GÜNCEL
Giriş Tarihi : 08-12-2022 16:47

Disney+ abonelik ücretlerine zam

Disney+ abonelik ücretlerine zam

2022 itibariyle en popüler video akış platformlarından biri konumundaki Disney+, geçtiğimiz aylarda Türkiye pazarına nihayet girdi. Kısa süre içinde hatırı sayılır bir kitle elde eden platform, aynı zamanda dünya genelinde Netflix ve Amazon Prime gibi rakip hizmetlerle olan rekabetini de sürdürüyor. Son olarak platformun abonelik ücretlerine zam yaptığı öğrenildi.

Bu yılın ortalarında Türkiye pazarına giriş yapan Disney+, bugüne dek aylık 34,99 TL ve yıllık 349.90 TL abonelik ücretleriyle kullanıcılarına hizmet verdi. Ancak bu durum kısa süre önce değişti. Zira platformun yaptığı son değişiklikle beraber abonelik ücretleri aylık 64,99 TL ve yıllık 649,90 TL seviyelerine çıktı.

Tabii Disney+‘ın zam kararı sadece Türkiye özelinde değil. Platform, geçtiğimiz günlerde ABD’deki aylık 7,99 dolar olan abonelik ücretini yüzde 30 oranında artırarak 10,99 dolar seviyelerine güncelledi.

Disney+ Yardım Merkezi’nde yayınlanan makalede şu ifadelere yer verildi:

”Disney+’ın üyelik ücretleri, kaydolduğunuz plana bağlı olarak farklılık gösterebilir:

Aylık ödeme planıyla üyelik: Aylık 64,99 TL karşılığında Disney, Pixar, Marvel, Star Wars ve National Geographic’ten binlerce yapımı izleyin
Yıllık ödeme planıyla üyelik: Yıllık 649,90 TL karşılığında Disney+’a tüm yıl boyunca erişin
Yukarıdaki fiyatlar yalnızca 8 Aralık 2022 tarihinden itibaren üye olacak kullanıcılar için geçerlidir. Bu tarihten önce kaydolan üyeler mevcut planlarını iptal etmedikleri veya mevcut planlarında değişiklik yapmadıkları sürece faturalarında herhangi bir değişiklikle karşılaşmayacaktır.”

EDİTÖREDİTÖR