TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 04-10-2022 09:48

Bir gecede 2 bomba

Bir gecede 2 bomba

Togg bu ayın sonunda uzun zamandır merakla beklenen otomobillerinin seri üretimine başlıyor. Bununla birlikte Trugo şarj istasyonu kurulumu için de leri hızlandırdı. Bugün ise iki müjdeyi paylaştı. İlk olarak Bolu’da Tesla Supercharger istasyonuna komşu olarak kurulumun tamamlandığını gördük.

Geçtiğimiz dönemde Tesla’nın Türkiye’ye resmi olarak girme kararı aldığını paylaştık. Hatta burada çalışacak kişiler için iş ilanlarının açıldığını ve şarj istasyonlarının lokasyonlarının paylaşıldığını gördük. Sonrasında ise Bolu’da ilk istasyonun kurulumu gerçekleşti.

Trugo’nun, Asya pazarında ünlü olan Wanbang Digital Energy (Star Charge) isimli şirket ile farklı tasarıma sahip 2. şarj istasyonu üretimi için anlaşma yapıldığını görüyoruz. 180 kW gücünde olan bu istasyonların ise yenilerinin bugün teslim edildiğine dair görseller paylaşıldı.

ilk etapta 81 ilde 1000 adet istasyon kurulumu yapılacak. Bu da aynı anda 2 bin aracın DC üzerinden 180 kW hızında şarj edilebileceği anlamına geliyor. 180 kW ile şarj olan Togg otomobilleri ise yüzde 20 ila yüzde 80 arası dolumu 25 dakikada gerçekleştirecek. Yani araçlar dakikada başına 7.5 km menzil kazanacak.

Togg tarafından yapılan paylaşımda şunlar söylendi:

“Trugo iş ortaklarından Star Charge’ın 180 kW gücündeki şarj cihazları kuruluma hazır. Türkiye’nin 81 ilinde yüksek performanslı şarj altyapısıyla, kesintisiz bir deneyim sunmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.”

EDİTÖREDİTÖR