Bakan Yerlikaya, Muğla’da düzenlenen "Kafes" Operasyonları kapsamında, elebaşılığını Hakan Germici isimli şahsın yaptığı ve “Germiciler” grubu olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini, aralarında örgüt elebaşının da bulunduğu 10 şüpheli şahısın tutuklandığını açıkladı.

Organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceklerini belirten Bakan Yerlikaya, operasyon hakkında şu bilgileri verdi:

"Muğla’da faaliyet gösterdiği tespit edilen elebaşılığını Hakan Germici ve kardeşi Erdem Germici’nin yaptığı Germiciler organize suç örgütüne yönelik Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kafes Operasyonu düzenlendi. Organize suç örgütünün internet siteleri ve sosyal medya uygulamaları üzerinden, gerçekte sahibi olmadığı araçları sahibiymiş gibi göstererek ilan verdikleri, sahte tapu ve kimlikle sahibi olmadıkları evleri sahibiymiş gibi gösterip satmaya çalıştıkları, sahte satılık eşya vb. ilanlar vererek nitelikli dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi."

Bakan Yerlikaya, bu suç örgütünün ayrıca “Silah Ticareti” yaptığını ve örgüt elebaşının 31 suçtan kaydının bulunduğu duyurarak "Operasyon kapsamında çok sayıda, tabancalar, sahte tapular, dijital materyaller ile nakit para ele geçirildi. “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kuran” bu şahıslardan 15’i yakalanarak gözaltına alındı. Aralarında örgütün elebaşının da bulunduğu 10 şahıs tutuklandı. Bu suç örgütü ile ilgili çalışmalar devam ediyor." dedi.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde operasyonları düzenleyen Jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerinin çökertilip, adalete teslim edileceğini ifade etti.